U plamenu ljubavi i solidarnosti

Dan nakon katastrofalne situacije u Splitu i okolici razmišljam malo o svemu tome što se taj dan i tu noć dogodilo. Gledam sve vijesti koje mogu uhvatiti, upijam što više informacija, pokušavam stvoriti neko svoje mišljenje o tome „tko je kriv“. Ipak, zaustavljam se i stavljam naglasak na nešto drugo.
read more

Isus od tvog srca želi učiniti Nebo na zemlji

Prije tjedan dana provodila sam duhovne vježbe koje su, iako kratke, donijele mnogo lijepih plodova u mom duhovnom životu. Htjela bih zato s vama na ovaj način podijeliti neka otkrivenja kako bismo svi zajedno neprestano postajali sve bliži Božjem licu.
Ovaj put željela bih da malo promislimo o onom pravom smislu života svakog kršćanina – ljubavi.
read more

Bog se s nama ne igra skrivača

Čitajući jednu knjigu naišla sam na zanimljivo otkrivenje o jednom biblijskom liku – proročici Ani.
Ona je zajedno sa starcem Šimunom bila prisutna kod Isusova prikazanja u Hramu. Isto tako znamo da je danju i noću služila Bogu prikazujući mu svoje molitve i žrtve. Ona je, dakle, ustrajno tražila Boga u Hramu, ali iznenađenje je bilo u tome da nije ona našla Boga, nego je Bog došao njoj ususret u liku malog Djeteta. Doživjela je Boga kao onoga koji traži čovjeka, koji se ne igra skrivača s nama, nego se gotovo nudi da ga primimo u naručje.
read more

Put putujem

Ovo je priča o tome kako Bog sve okreće na dobro, jer je divan Bog. I svemoguć. Nepredvidiv. Dobar. Savršen. Najveći. Sigurna sam da se slažete sa svim ovim epitetima. Ako i ne, nadam se da će vam se uskoro dogoditi u životu da upoznate živoga Boga i da možete smisliti još hrpetinu epiteta kojima ćete ga hvaliti i proslavljati.
read more

Kakve smo mi smokve

Vjerujem da mnogi od vas, baš kao i ja, na putu do plaže vole ubrati pokoju zrelu smokvu. Njezini su plodovi uistinu pravo osvježenje za organizam u vrijeme ljetnih vrućina. Čak i Isus u svome naučavanju često spominje upravo smokve. Kakvu tajnu one kriju?
read more

Duh istine uvest će vas u svu istinu

Važno je naglasiti da Duh Sveti neće ”iskopčati” našu osobnost. Utjecaj Duha Svetog izravno dotiče našu osobu, a ne narav, što znači da ako smo po prirodi često nervozni i brzopleti, to neće nestati ako primimo neku riječ od Duha Svetog. Mi ne prestajemo biti ”mi”.
read more
Stranica 1 od 5123...»
Share This