Dom molitve Zagreb

Zašto dom molitve?

Zamislite mjesto na kojem NIKADA ne prestaje molitva. Zamislite mjesto na kojem se UVIJEK netko klanja Bogu, slavi ga i izgovara njegovu riječ. Zamislite mjesto na kojem se KONSTANTNO moli za obitelji, obraćenja, ozdravljenja, duhovna iscjeljenja, vlasti u državi, napredak, za svaku nakanu i za sve ljude u potrebi. Zamislite takvo mjesto! Zamislite što se sve može dogoditi po toj silnoj molitvi… I mi smo to zamislili i oduševili se!
  1. ZATO ŠTO JE BOG VRIJEDAN TOGA
  2. ZATO ŠTO MOLITVA MIJENJA DUHOVNU ATMOSFERU I NAŠU STVARNOST
  3. ZATO ŠTO JE BEZ MOLITVE SVE – NIŠTA

„Blaženi koji prebivaju u domu tvome slaveć’ te bez prestanka!“ (Ps 84,5)

Već nekoliko godina u našim srcima gori želja da se u Zagrebu nađe mjesto na kojem ćemo bez prestanka moliti za sve potrebe, gdje ćemo slaviti Boga, čitati Bibliju i uživati u Božjoj prisutnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini. To se napokon ostvaruje!

Vizija Doma molitve Zagreb

Cilj je neprestana molitva (24/7). Vjerujemo da će se s vremenom, kada će biti Božja volja, ovaj cilj i ostvariti. Zasad je Dom molitve otvoren u vremenu objavljenom u tjednom rasporedu.
Prostor Doma molitve Zagreb otvoren je za SVE koji žele moliti ili im je potreban razgovor. Jedna je prostorija zamišljena kao mjesto za odmor, čitanje knjiga koje su vam raspoložive na policama, druženje, pijenje kave i slično, a glavna je prostorija uređena za molitvu.
Želja nam je neprestano zagovaranje za Zagreb, Hrvatsku, obitelji i sve ostale goruće nakane. U sobi za molitvu nalazi se popis općenitih nakana podijeljenih u kategorije, a molimo i za sve aktualne i osobne nakane članova Doma molitve, donatora i svih koji žele molitvu.

KAKO SUDJELOVATI?

Sudjelovati mogu mladi, stari, iskusni, neiskusni, oni koji vole glasno slaviti, oni koji vole tišinu, svi! Jedini uvjet jest da želite služiti Bogu i vršiti njegovu volju! 🙂

Nekoliko je načina kojima možete biti dio Doma molitve Zagreb:

1. SLAVLJENIČKI TIM

Želja nam je imati slavljenje uživo. Za to su nam potrebni pjevači i svirači koji žele svoje talente koristiti na slavu Božju i tako mu zahvaliti za njih.
Javite nam se!

2. MOLITVENI I ORGANIZACIJSKI TIM

Molitveni tim sastoji se od osoba koje žele moliti i zastupati za različite nakane, u terminima koji im odgovaraju. Organizacijski tim sastoji se od osoba koje žele sudjelovati u organizaciji događaja, marketingu, pisati članke za web stranicu, fotografirati ili bilo što čime se pridonosi radu Doma molitve. Javite nam se!

3. POVREMENI MOLITELJ

Povremeni molitelji su osobe koje će povremeno dolaziti na molitvu. Nije se potrebno najavljivati, jednostavno dođite u Dom molitve Zagreb i odvojite neko vrijeme za Boga kad god to želite.

4. ČITAČ BOŽJE RIJEČI

Ako želite u određenom terminu naglas čitati Bibliju u Domu molitve Zagreb, prijavite se kao čitač. Biblija je Božja oporuka, najvažnije Pismo na svijetu i vrlo je važno izgovarati te riječi naglas i proklamirati ono što nam je Bog obećao. Javite nam se!

5. PARTNERI I PODRŽAVATELJI

Partneri i podržavatelji su osobe koje žele financijski podržati naš rad. Ako osjećate da vas Gospodin potiče da dio onih dobara koje vam je darovao uložite u Dom molitve Zagreb, javite nam se!

Organizacija

Za svaki tjedan na Instagram i Facebook stranici Eho projekt objavljujemo termine u kojima je Dom molitve otvoren. U tom vremenu netko iz našeg tima uvijek je ili u sobi za molitvu ili u drugoj prostoriji.
Dobrodošli ste uvijek, bilo na 5 minuta ili na 2 sata!

Tjedno smo otvoreni prosječno 50 sati, a od toga je prosječno 30 sati aktivne molitve, slavljenja, zagovaranja i čitanja Božje riječi naglas.

Ponedjeljkom se od 20 do 22 održava i susret za mlade koji je zamišljen kao kombinacija druženja, molitve, čitanja Božje riječi, kontemplacije i razgovora o pročitanom.
Ako imate između 16 i 30 godina, dođite!

Želimo biti #sveci_u_trapkama! 🙂

Zašto donirati?

Donacijom sudjelujete u održavanju prostora Doma molitve, pomažete nam da platimo sve troškove najma i ostalo. Također pomažete da zaposlimo one koji se žele posvetiti samo molitvi. Tako omogućujete da se ostvari vizija Doma molitve i da molitva u centru Zagreba NIKAD ne prestaje! Sve ovo moguće je zbog donatora koji nas podržavaju…
Mi se obvezujemo moliti za sve naše donatore i njihove obitelji, a ako želite, možemo na web stranici i objaviti ime Vaše firme, i tako Vam pomoći u poslu.
Ako i Vi želite biti dio donatorske obitelji i pomoći nam mjesečnim donacijama, javite se ili jednostavno uplatite određeni iznos:
Ime primatelja: Udruga Eho
IBAN: HR5224020061100796899
SWIFT: ESBCHR22
OPIS PLAĆANJA: Donacija

Dom molitve Zagreb

Gdje se nalazi Dom molitve i što se tamo radi?

U Zagrebu u Gundulićeva 12 nalazi se prostor udruge „Eho“ koja vodi Dom molitve. U prostoriji koja je predviđena za molitvu, svaki dan ćemo moliti po određenom rasporedu. Nekad će se moliti krunica i Časoslov, nekad ćemo imati slavljenje ili vrijeme tišine i osluškivanja. Zasad nam je u planu ustrajno moliti popunjavajući što više termina tijekom dana, a kada će biti moguće, i tijekom noći. U timu nas je premalo za 24/7, ali vjerujemo da će Gospodin poslati još ljudi koji će imati istu viziju! Ako osjećate takav poziv, javite nam se! 🙂

Dom molitve Zagreb