fbpx

Eho projekt

dom molitve zagreb

Zašto dom molitve?

Zamislite mjesto na kojem NIKADA ne prestaje molitva. Zamislite mjesto na kojem se UVIJEK netko klanja Bogu, slavi ga i izgovara njegovu riječ. Zamislite mjesto na kojem se KONSTANTNO moli za obitelji, obraćenja, ozdravljenja, duhovna iscjeljenja, vlasti u državi, napredak, za svaku nakanu i za sve ljude u potrebi. Zamislite takvo mjesto! Zamislite što se sve može dogoditi po toj silnoj molitvi… I mi smo to zamislili i oduševili se!

01

Zato što je Bog vrijedan toga

Bogu ne trebaju naše molitve, On je uvijek isti, ali dostojan je da Ga slavimo, da Mu se klanjamo, da mu kličemo! Ne samo zbog onoga što čini, već zbog onoga što On jest!

02

Zato što molitva mijenja duhovnu atmosferu i našu stvarnost

Molitva je najsnažnije oružje u svim našim borbama. Snaga tih riječi doslovno može promijeniti okolnosti u kojima se nalazimo, jer "Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube!"

03

Zato što je bez molitve sve - ništa

Ne samo da mijenja okolnosti, molitva mijenja i naša srca! Čovjek koji moli stoji pred živim Bogom, a u Njegovoj prisutnosti nitko ne može ostati isti...

Kako sudjelovati?

Sudjelovati mogu mladi, stari, iskusni, neiskusni, oni koji vole glasno slaviti, oni koji vole tišinu, svi! Jedini uvjet jest da želite služiti Bogu i vršiti njegovu volju! 

Nekoliko je načina kojima možete biti dio Doma molitve Zagreb:

1. Slavljenički tim

Želja nam je imati slavljenje uživo. Za to su nam potrebni pjevači i svirači koji žele svoje talente koristiti na slavu Božju i tako mu zahvaliti za njih.

2. Molitveni i organizacijski tim

Molitveni tim sastoji se od osoba koje žele moliti i zastupati za različite nakane, u terminima koji im odgovaraju. Organizacijski tim sastoji se od osoba koje žele sudjelovati u organizaciji događaja, marketingu, pisati članke za web stranicu, fotografirati ili bilo što čime se pridonosi radu Doma molitve.

3. Povremeni molitelj

Povremeni molitelji su osobe koje će povremeno dolaziti na molitvu. Nije se potrebno najavljivati, jednostavno dođite u Dom molitve Zagreb i odvojite neko vrijeme za Boga kad god to želite.

4. Čitač Božje riječi

Ako želite u određenom terminu naglas čitati Bibliju u Domu molitve Zagreb, prijavite se kao čitač. Biblija je Božja oporuka, najvažnije Pismo na svijetu i vrlo je važno izgovarati te riječi naglas i proklamirati ono što nam je Bog obećao.

5. Partneri i podržavatelji

Partneri i podržavatelji su osobe koje žele financijski podržati naš rad. Ako osjećate da vas Gospodin potiče da dio onih dobara koje vam je darovao uložite u Dom molitve Zagreb, javite nam se!

Gdje se nalazi dom molitve i što se tamo radi?

Dobrodošli ste uvijek, bilo na 5 minuta ili na 2 sata!

U Zagrebu u Gundulićevoj 12 nalazi se prostor udruge „Eho“ koja vodi Dom molitve. U prostoriji koja je predviđena za molitvu, svaki dan ćemo moliti po određenom rasporedu. Nekad će se moliti krunica i Časoslov, nekad ćemo imati slavljenje ili vrijeme tišine i osluškivanja. Zasad nam je u planu ustrajno moliti popunjavajući što više termina tijekom dana, a kada će biti moguće, i tijekom noći. U timu nas je premalo za 24/7, ali vjerujemo da će Gospodin poslati još ljudi koji će imati istu viziju! Ako osjećate takav poziv, javite nam se!

Ponedjeljkom se od 20 do 22 h održava i molitveni susret koji je se sastoji od slavljenja, kratkog predavanja/teme, molitve i druženja. Svi su dobrodošli! Tjedno smo otvoreni prosječno 50 sati, a od toga je prosječno 30 sati aktivne molitve, slavljenja, zagovaranja i čitanja Božje riječi naglas. Pridruži se i ti!

Svjedočanstva

Narod što je sjedio u tmini  svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu. – Mt 4,12

Eho ekipa mi je pomogla u kvalitetnoj izgradnji vlastitog karaktera i osobnosti. Kroz mnoga predavanja, svjedočanstva, putovanja i druženja dijelio sam iskustva s ljudima kojima je Bog Otac glavni oslonac u životu. Vjerujem da su velikim dijelom oni (Duh Sveti po njima) zaslužni za moj trenutačni pogled na život, svijet, vjeru i ostale teme, kao i za osobu u koju sam izrastao.

Stjepan Vidak

Prvi dolazak - mnogo nepoznatih ljudi, a svi tako dragi i puni ljubavi! Odmah osjećam da sam prihvaćen u društvu u vrlo kratkom roku. To je mjesto na kojem mogu biti JA bez ikakvih osuđivanja. Najvažnije od svega, molitva koja mi je u trenutku dolaska bila vrlo potrebna! I ne mogu izostaviti Karlove viceve bez kojih molitveni susreti nisu isti! 😁

Fran Balgač

Ekipa koja dođe u Eho pronađe obitelj u koju može imati povjerenje, u kojoj može tražiti razgovor i podršku ne samo na duhovnom planu. Zato je zajednica važna - kad mi ne možemo sami - da imamo nekog kome se možemo obratit u određenim situacijama i pitati za savjet i duhovni razgovor.

Krešo Poljičak

Osjećam se odlično u zajednici jer sam prihvaćena onakva kakva zapravo jesam te nikad ne moram glumiti da sam netko drugi jer će tamo stvarno svaka osoba prihvatiti i moje mane i moje vrline. Volim tu mogućnost da uvijek mogu doći u zajednicu, odmoriti se od svega u životu, sabrati se i imati svoje vrijeme s Gospodinom. Svaki susret, tecaj, nagovor, slavljenje, molitva donesu mi neka nova spoznanja o vjeri.

Vinka Matković

Vizija Doma molitve Zagreb

Cilj je neprestana molitva (24/7). Vjerujemo da će se s vremenom, kada će biti Božja volja, ovaj cilj i ostvariti. Zasad je Dom molitve otvoren u vremenu objavljenom u tjednom rasporedu.

Prostor Doma molitve Zagreb otvoren je za SVE koji žele moliti ili im je potreban razgovor. Jedna je prostorija zamišljena kao mjesto za odmor, čitanje knjiga koje su vam raspoložive na policama, druženje, pijenje kave i slično, a glavna je prostorija uređena za molitvu.

Želja nam je neprestano zagovaranje za Zagreb, Hrvatsku, obitelji i sve ostale goruće nakane. U sobi za molitvu nalazi se popis općenitih nakana podijeljenih u kategorije, a molimo i za sve aktualne i osobne nakane članova Doma molitve, donatora i svih koji žele molitvu.

Javi nam se

Ako te još nešto zanima vezano uz programe, molitvene susrete, Dom molitve, vjeru općenito ili pak nešto drugo, slobodno nam se javi!