Eho 2015.

Eho 2015.

Ustani, svijetli!

Iz 60, 1

Tema konferencije bila je “Ustani, svijetli!”, što je citat iz Izaije, a spominje se i Pjesmi nad pjesmama. Bog nas poziva da ustanemo i krenemo u nove pobjede. U Pjesmi nad pjesmama piše da se Zaručnica sakrila među stijenama, baš kao što se i mi često skrivamo i ne želimo izaći. Što su zapravo moje stijene i planine koje se bojim predati Bogu i ustati? Strah od budućnosti? Financije? Zdravlje? Moje dragocjeno vrijeme i talenti? Vjerujem li da je Božje vodstvo sigurno? Ako ne, što je onda sigurno? Ako da, zašto se onda bojim predati sve njemu koji je savršeno dobro i ljubav?

Kada odlučimo krenuti i učiniti promjenu, često će okolnosti izgledati kao potpuni promašaj i neće uvijek biti bajno. Morat ćemo proći vrijeme testiranja. Padat ćemo i griješiti, ali u tim trenucima On želi da mu se ponovno vratimo. U vremenu kušnji i testova Isus nas najbolje razumije i shvaća kojeg nas odricanja košta hodanje u poslušnosti. Trebali bismo naučiti uvijek pronaći razlog za slavljenje Boga, jer nisu okolnosti ono što ga proslavlja, nego stav našega srca. Pavao kaže: „Ne živim više ja, nego Krist u meni. Što On više raste ja se trebam umanjivati“.

Vjerujem li da je njegovo
vodstvo sigurno?

Iz 60, 1 – 2

Ustani, zasini, jer svjetlost tvoja dolazi,
nad tobom blista Slava Jahvina.
A zemlju, evo, tmina pokriva, i mrklina narode!
A tebe obasjava Jahve,
i Slava se njegova javlja nad tobom.

Svjedočanstva

Eho je u meni probudio želju da svi zajedno donesemo živoga Boga među mlade!

Stjepan V.

Htjela bih da Eho bude jedan od susreta na kojima ćemo pokazati da mladi žele Isusa u svom životu i da žele biti svjetlo svijeta!

A. A.

Ta snaga Gospodina… To pomazanje… To se jednostavno mora primijetiti kod ljudi i promijeniti ih iz korijena!

Gabriela V.

Molitva koja je promijenila mnoga srca, slavljenje koje je vratilo radost i živa Božja Riječ koja je promijenila živote mladih… To je Eho

Martina M.

Eho je u meni probudio želju da se zbližim s Isusom, da ga više tražim i želim u svom životu.

Mate S.

Eho mi je pokazao kolika je Božja ljubav prema nama i koliko nas neizmjerno ljubi, a tako me naučio da i samu sebe ljubim.

D. M.

Eho je probudio onaj žar prve ljubavi u srcima mladih, ujedinio ih i potaknuo da u zajedništvu napreduju u molitvi i predanju te tako uistinu dopuste Isusu da zasvijetli kroz njih! Zato se okupljamo i ove godine!

D. P.

Neka Eho Božje ljubavi odjekne kroz naše živote! Sve što trebamo je primiti Isusa u zagrljaj jer samo kroz njega možemo postati svjetlo svijeta!

M. V.

Eho je party s Bogom!

M. E. S.