Ja i moj dom služit ćemo Jahvi.

(Jš 24, 15)

Nastanak Eha…

Kada predaš svoj život Bogu, krećeš u veliku avanturu. Putem upoznaješ ljepote svoga Boga, radiš na sebi i naučiš raspoznati njegov glas. Tada možeš biti siguran da radiš ono što je Bog htio za tvoj život. Tako je nastao i projekt Eho. Vidjevši stanje u društvu, pogotovo među mladima, i čuvši Božji glas, odlučili smo krenuti u nešto posve novo.

Budući da se kao prijatelji dobro poznajemo, već jedno vrijeme radimo zajedno i vjerujemo si, međusobno smo se ohrabrili i krenuli. Vjerujemo da će se kroz ovaj projekt potvrditi Božja Riječ!

Vizija

Želimo vidjeti novu generaciju mladih koja ustaje na molitvu i koja će živjeti punim plućima jer će biti puna Duha Svetoga. Želimo da mladi uz našu pomoć i Božje vodstvo shvate svrhu svog života, imaju viziju i slijede je. Želimo podići mlade ljude koji će postati promjena koju žele vidjeti u svijetu. Prave vođe, molitelji, hrabri očevi i majke, govornici i poznavatelji Božje Riječi – generacija koja će biti eho Božje ljubavi gdje god se nalazi!

Milosrđe je korijen svih drugih dobrih djela. (Sv. Augustin)

Ciljevi i način rada

Cilj je projekta formacija članova po kršćanskim načelima i vrijednostima. To znači da će članovi izgraditi osobni odnos s Bogom i Crkvom, bit će spremniji za brak i roditeljstvo, uključiti se u evangelizaciju društva, a bit će osposobljeni i za socijalni, ekonomski i politički angažman u društvu. To će sve biti moguće kroz razne tečajeve, programe, predavanja, edukacije i radionice.

Osigurali smo ponešto za svakoga, a više o tome možeš pročitati u dijelu “Programi”. Svi polaznici programa pozvani su ostati u Udruzi Eho i raditi s nama, ali najvažnije je da sve što u Udruzi Eho nauče šire dalje u svojoj obitelji, na radnom mjestu, u župi, u medijima, gdje god se nalaze.