Lijepa naša Hrvatska!

Zadnjih nekoliko godina na posebne načine doživljavam ove posebne dane koji su obilježili našu povijest. U meni se budi ponos, ljubav prema domovini Hrvatskoj, sreća… Neka milina me obasja. Posebno mi je u tim trenucima drago što mogu zahvaliti našem Svevišnjem i Svemogućem Gospodinu što je posebno pazio moju Domovinu i što je slušao molitve mojeg naroda.

Rođena sam kada je rat završio, otac mi je hrvatski branitelj i znam da ga je rat obilježio, ali toliko sam ponosna na njega da vam to ne mogu opisati. Zahvalna sam Bogu što je zaštitio moju obitelj od tragedija, ali sam također zahvalna na svim onim životima i krvi koja je prolivena kako bismo imali svoju slobodnu Domovinu. Kada razmišljam o žrtvama, vidim Isusa na križu koji je svoju predragocjenu krv dao za naš spas, našu slobodu. Platio je najveću cijenu za naše otkupljenje. U Domovinskom ratu mnoge su obitelji platile slobodu naše zemlje životima svojih najmilijih.

Često hrvatski branitelji nailaze na nerazumijevanje, osude, šikaniranje… Znam da im je teško zbog toga. Znaju što su dali – prijatelje, zdravlje, godine.. Znate li da je prosječna dob koju dožive tek 50 godina? Nisu to zaslužili. Dužni smo im barem u ove dane kada se sjećamo povijesnih trenutaka, sklopiti svoje dlanove i pomoliti se za njih, zahvaliti Bogu što je upravo njih odabrao da brane našu lijepu Domovinu Hrvatsku.

Svjesna sam da su mnoge obitelji neutješne i možda ljute zbog svega što se događa u politici ovih nekoliko godina. Ipak, kada govorimo o Hrvatskoj, Hrvatice i Hrvati ljube svoju zemlju. Vidim to. Ne daju na svoje. Bez obzira na to što odlaze u druge zemlje trbuhom za kruhom, bez obzira na ljutnju i razočaranje, mi se ne odričemo svojih korijena. Hrvati smo gdje god bili i čuvamo svoju baštinu, svatko na svoj način. Ovim putem ohrabrujem vas sve koji čitate ovo: ljubite svoju zemlju, svoj hrvatski dom, borite se za nju svojim molitvama! Hrvatska nije samo neka tamo zemlja. Ona je naš dom. Voljeti nju, znači voljeti svoju obitelj.

Sretan Vam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja!

Antonija Novačić

POSTANI PARTNER UDRUGE EHO
Ostali smo bez vode! (Prema istinitom događaju…)

Ostali smo bez vode! (Prema istinitom događaju…)

Ne lažem, za vrijeme ovih najvećih ljetnih vrućina moj je samostan ostao na jedan dan bez vode. Vrlo zanimljiv dan. Još kad k tome dodate 20 časnih sestara, komarce u kapelici i onaj predivan zagušljiv zrak, dobijemo dobitnu kombinaciju.
Kriza vlasti

Kriza vlasti

Prosvjedujem! Jedini sam prosvjednik na ovom prosvjedu pa mogu odlučiti kad, kako i zbog čega želim prosvjedovati. Ovo je najbolji prosvjed na kojem sam bio. Svakako najučinkovitiji.

Tobija

Malo je pravih vođa, onih koji se zaista izgrađuju na Božjoj riječi. Postani jedan od takvih i povedi svoju obitelj, svoj tim ili svoje prijatelje u pravom smjeru, u smjeru na koji te Bog zove.
Detaljnije...

Jakov

Vrijeme koje provedemo u samoći važno je za pripremu za vezu i brak. Dođi i saznaj kako ga najbolje iskoristiti i kako voljeti i poštivati partnera/icu.
Detaljnije...

Jošua

Molitva je najveća snaga svijeta. Kako moliti? Kako čitati Bibliju? Dođi i zajedno ćemo zaroniti u dubine Božjih obećanja.
Detaljnije...

Škola govorništva

Javni nastup važan je u mnogim područjima našeg života, pogotovo ako nas Bog poziva da iskoračimo. Dođi na ovaj program i nauči kako biti dobar govornik.
Detaljnije...

Damask

Ne znaš mnogo o vjeri? Imaš mnogo pitanja u glavi? Kroz program Damask naučit ćeš mnogo toga o vjeri, otkriti novu stranu Boga i ohrabriti se za svjedočenje vjere.
Detaljnije...

Zakej

Program Zakej bavi se proučavanjem biblijskog načina upravljanja novcima.
Saznaj što Biblija govori o financijama i odnosu prema novcu, kako bi postao mudar upravitelj onoga što ti je Bog povjerio.
Detaljnije...

Share This