Uz dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Lijepa naša Hrvatska!

shutterstock.com

Zadnjih nekoliko godina na posebne načine doživljavam ove posebne dane koji su obilježili našu povijest. U meni se budi ponos, ljubav prema domovini Hrvatskoj, sreća… Neka milina me obasja. Posebno mi je u tim trenucima drago što mogu zahvaliti našem Svevišnjem i Svemogućem Gospodinu što je posebno pazio moju Domovinu i što je slušao molitve mojeg naroda.

Rođena sam kada je rat završio, otac mi je hrvatski branitelj i znam da ga je rat obilježio, ali toliko sam ponosna na njega da vam to ne mogu opisati. Zahvalna sam Bogu što je zaštitio moju obitelj od tragedija, ali sam također zahvalna na svim onim životima i krvi koja je prolivena kako bismo imali svoju slobodnu Domovinu. Kada razmišljam o žrtvama, vidim Isusa na križu koji je svoju predragocjenu krv dao za naš spas, našu slobodu. Platio je najveću cijenu za naše otkupljenje. U Domovinskom ratu mnoge su obitelji platile slobodu naše zemlje životima svojih najmilijih.

Često hrvatski branitelji nailaze na nerazumijevanje, osude, šikaniranje… Znam da im je teško zbog toga. Znaju što su dali – prijatelje, zdravlje, godine.. Znate li da je prosječna dob koju dožive tek 50 godina? Nisu to zaslužili. Dužni smo im barem u ove dane kada se sjećamo povijesnih trenutaka, sklopiti svoje dlanove i pomoliti se za njih, zahvaliti Bogu što je upravo njih odabrao da brane našu lijepu Domovinu Hrvatsku.

Svjesna sam da su mnoge obitelji neutješne i možda ljute zbog svega što se događa u politici ovih nekoliko godina. Ipak, kada govorimo o Hrvatskoj, Hrvatice i Hrvati ljube svoju zemlju. Vidim to. Ne daju na svoje. Bez obzira na to što odlaze u druge zemlje trbuhom za kruhom, bez obzira na ljutnju i razočaranje, mi se ne odričemo svojih korijena. Hrvati smo gdje god bili i čuvamo svoju baštinu, svatko na svoj način. Ovim putem ohrabrujem vas sve koji čitate ovo: ljubite svoju zemlju, svoj hrvatski dom, borite se za nju svojim molitvama! Hrvatska nije samo neka tamo zemlja. Ona je naš dom. Voljeti nju, znači voljeti svoju obitelj.

Sretan Vam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja!

Autor

Ehoprojekt

Znanje mudrih savjeta je jedno, živjeti po tim savjetima je drugo.

Postani partner!

Komentari

Dnevna čitanja

Eho konferencija 2017

Eho konferencija 2017 - "Bog je ljubav"

Programi

Eho konferencija 2017

Eho konferencija 2017 - "Bog je ljubav"

Programi

Dnevna čitanja

E-mail:

Adresa:

IBAN:

Share This