Osobni razvoj

Postani čovjek utjecaja

Živimo u vremenu koje sve više vapi za ispravnim vodstvom i pravim voditeljima koji imaju viziju i vode ljude do Boga i onoga što je On za njih pripremio. Ako želimo podignuti kvalitetu i razinu bilo kojeg posla, zajednice ili tima, trebali bismo razvijati voditelje. U programu „Tobija” pratimo najveće vođe u povijesti čovječanstva i kroz Bibliju učimo o njima.

shutterstock.com

Potreba za izgradnjom

Ovaj je program namijenjen svima! Pojedincima, zajednicama, grupama, voditeljima… Krećući se u crkvenim krugovima, u raznim zajednicama i sudjelujući na konferencijama za voditelje, naučio sam da je izgradnja ispravnih temelja vodstva i timova jedan od ključnih elemenata za uspjeh bilo koje grupe ili organizacije. Ako se okrenemo oko sebe i promatramo uspješne ljude i organizacije, vidjet ćemo da sve one imaju nešto zajedničko – uspješno vodstvo! Jasno je da se Božje kraljevstvo neće u molitvenim zajednicama širiti kao što se razvija neko poslovno poduzeće, nego se to događa u sili Duha Božjega. Ali također možemo vidjeti da mnoge zajednice ne dostižu svoj potencijal ili se pak raspadaju upravo zbog krivo postavljenih temelja i organizacije vodstva te zbog nedostatka vizije. U Bibliji vidimo da je Božji narod uvijek uživao blagoslov kada im je na čelu bio voditelj koji je bio sposoban i usmjeren na Boga. mnogi od njih nisu bili rođeni kao sposobni vođe, nego su se izgrađivali.

Ovaj se program bavi osobnom izgradnjom svakog vjernika, izgradnjom voditelja i različitih timova molitvenih zajednica, krizmanika.

Razvijanje pojedinca

Osobni razvoj je nešto najbolje što možemo učiniti za sebe. Svatko od nas ima određeni talent koji još nije otkrio, ili misli da talenti koje ima nisu dovoljno dobri kako bi s njima nešto postigao. Osobno nikad nisam mogao govoriti pred ljudima, moliti na glas, pisati. Sve ono što trenutno radim. 🙂 Ali drugi su me polako usmjeravali i poučavali i tako sam došao do voditelja raznih grupa mladih i starijih, urednika, govornika i molitelja. I dalje svakodnevno moram raditi na sebi i razvijati svoje talente.
Prvo na čemu moramo raditi je naučiti moliti. To nije talent koji neki pojedinci jednostavno imaju, a drugi ne. Moliti se uči. Apostoli su tražili Isusa da ih nauči moliti. Iz toga izvire sva snaga voditelja ili pojedinca u njegovu svakodnevnom životu. Ovdje trebamo uzeti u obzir da smo svi drugačiji pa su stoga i naši načini molitve drugačiji. Upravo je to cilj ovog programa – otkriti vaš način i razvijati ga zajedno s vama. Vjerujem da svatko, bez obzira koliko bio zaposlen, može odvojiti vrijeme za molitvu, iz koje može izvući maksimum. Uz molitvu želimo otkriti i vaše talente i sposobnosti kako biste ih znali razvijati. Ako mislite da nemate nikakav talent i da ne možete doprinijeti razvoju društva oko sebe, ovaj program je za vas! Vjerujem da mnogi još ne znaju za što su sve sposobni jer zbog depresivne i negativne okoline tonu u razmišljanju da u svome životu ne mogu napraviti ništa. Ako želiš uložiti u sebe i svoj razvoj kao pojedinac, prijavi se! Isusova prispodoba o talentima govori što se događa kada svoj jedan talent zakopamo; Isus također upozorava tog čovjeka da je talent mogao ostaviti kod novčara i tako ga umnožiti. Ako si ovo pročitao, više nemaš izgovora da se ne možeš pokrenuti ili da nemaš kamo otići i pitati za savjet. 🙂 Sada je potez na tebi!

Razvijanje grupe

Svatko od nas je dio nekog tima. Ako ste u braku, Vi i Vaš suprug / Vaša supruga ste tim. Ako ste zaposleni, sa svojim kolegama činite tim. Ako posvećujete svoje vrijeme crkvenoj zajednici, dio ste tima. Zašto neki timovi ostvaruju svoje ciljeve, a neki se ne miču s mjesta? Kako možemo kao grupa postati produktivniji navjestitelji Božjeg kraljevstva u svojoj okolini ili mjestu u kojem živimo i djelujemo? Razvijanje tima nije jednostavno. Cilj je naučiti funkcionirati u timu, te voditi svoj tim do rezultata. U timu jedni drugima pomažemo postići svoj potencijal. Često se mučimo kako odrediti taktiku, kako postaviti ‘igrače’ na prave pozicije. Možete prijaviti svoju grupu i tim i tako uložiti u svoj razvoj. Nije nam cilj otimati ljude, nego nam je želja što više ljudi formirati i dati im materijale koje će onda koristiti u radu na svojoj zajednici, udruzi ili organizaciji.

Zašto ne najbolje?

Ulaganjem u razvoj sebe ili svoje grupe pokazujemo Bogu da nam je stalo do onoga što nam je povjerio. Često mislimo da ono što se radi za Boga treba biti sporedno i da je dovoljno „odraditi koliko možemo”. Ali želio bih istaknuti ovo pitanje: „Zašto ne najbolje?” Zar upravo Bog ne zaslužuje najbolje od mene? Kako će mi povjeriti veće stvari kada ne radim na onima koje imam sada? Cilj ovog projekta je razvijati ljude, ulagati u najveće dobro koje ovaj svijet ima, kako bi oni onda bili eho (jeka) Božje ljubavi za drugoga ondje gdje rade i žive. Najviše potencijala za to imamo upravo mi mladi. Imamo priliku ustati i pokazati da možemo dovesti do promjena u društvu koje želimo vidjeti, da možemo biti grad na gori koji se ne može sakriti.

Prijavi se!

Prijaviti se mogu sve grupe (mladi, molitvene zajednice, udruge, vjeroučitelji koji rade s mladima i krizmanicima). Radimo kod vas i s vama!
Potičem vas da razmislite koje područje svog života želite razvijati i da se za to prijavite. Radimo i s grupama i s pojedincima. Svoj upit pošaljite na tobija@ehoprojekt.com i započnite ulagati u svoj razvoj.

Postani partner!

Komentari

Dnevna čitanja

 • Misao dana – 15. 8. 2018.
  Marija nije mogla znati što će se sve dogoditi, ali odlučila je vjerovati Bogu da On zna najbolje za nju.
 • Misao dana – 13. 8. 2018.
  Koliko god nam neobično zvučalo i izgledalo, to je duhovna stvarnost koja zaista postoji. Ne možemo ju vidjeti, ali za njom bismo trebali čeznuti.

Najnovije

Eho konferencija 2018

Eho konferencija 2018 - Evo, činim nešto novo!

Programi

Škola govorništva

Zakej

Program Zakej bavi se proučavanjem biblijskog načina upravljanja novcima. Saznaj što Biblija govori o financijama i odnosu prema novcu, kako bi postao mudar upravitelj onoga što ti je Bog povjerio. Read More about “Zakej”

Najnovije

Eho konferencija 2018

Eho konferencija 2018 - Evo, činim nešto novo!

Programi

Škola govorništva

Zakej

Program Zakej bavi se proučavanjem biblijskog načina upravljanja novcima. Saznaj što Biblija govori o financijama i odnosu prema novcu, kako bi postao mudar upravitelj onoga što ti je Bog povjerio. Read More about “Zakej”

Dnevna čitanja

 • Misao dana – 15. 8. 2018.
  Marija nije mogla znati što će se sve dogoditi, ali odlučila je vjerovati Bogu da On zna najbolje za nju.
 • Misao dana – 13. 8. 2018.
  Koliko god nam neobično zvučalo i izgledalo, to je duhovna stvarnost koja zaista postoji. Ne možemo ju vidjeti, ali za njom bismo trebali čeznuti.

E-mail:

Adresa:

IBAN:

Share This