Eho projekt

Voditelj programa

Marko Matijašević, suprug i otac, teolog, predsjednik udruge Eho

Lokacija

Gundulićeva 12, Zagreb ili online preko Zoom aplikacije

Trajanje

3 mjeseca

Termin

petkom od 18:00 do 19:30 h

Kotizacija

200 kn/mj (uživo) ili 150 kn/mj (Zoom)

Za prijavu je dovoljno poslati mail ili se javiti na facebook stranicu.

Opis programa

Da bismo razumjeli Bibliju, moramo razumjeti i njezinu radnju, a biblijska je radnja priča o povijesti spasenja. To je priča o povijesti spasenja čovjeka koja se otkriva u povijesti po Božjem planu. Ako želimo da nam bude jasno ono što čitamo i ako želimo Bibliju primijeniti na svoje živote, moramo ju čitati iz srca Crkve. To uključuje razumijevanje zašto i kako bismo ju trebali čitati.

Na ovome putovanju proučavat ćemo svete saveze koje je Bog sklopio s ljudima u povijesti spasenja. Usmjerit ćemo se na Njegove starozavjetne saveze s Adamom, Noom, Abrahamom, Mojsijem i Davidom te ćemo vidjeti kako se svaki od tih saveza ispunio u novozavjetnom savezu koji je Bog sklopio sa svijetom preko Isusa Krista.

Također, za sve one koji nisu razumjeli Stari zavjet i nisu ga baš voljeli čitati, prijavite se – ovo je prilika da upoznamo Boga na novi način i da upoznamo crkvene dokumente koje do sada možda nismo imali prilike upoznati.

Zašto Povijest spasenja?

Tema ovog programa je SPASENJE – jedna od najvažnijih tema za svakog katolika.

Teme kojima ćemo se baviti:

Podijeli s prijateljima:

prijavi se

Ako te još nešto zanima vezano uz programe, molitvene susrete, Dom molitve, vjeru općenito ili pak nešto drugo, slobodno nam se javi!