fbpx

Eho projekt

Eho-Logo-140x140

povijest spasenja

Voditelj programa

Marko Matijašević, suprug i otac, teolog, predsjednik udruge Eho

Lokacija

Gundulićeva 12, Zagreb ili online preko Zoom aplikacije

Trajanje

3 mjeseca

Termin

petkom od 18:00 do 19:30 h

Kotizacija

200 kn/mj (uživo) ili 150 kn/mj (Zoom)

Za prijavu je dovoljno poslati mail ili se javiti na facebook stranicu. Trenutno prijave za program nisu aktivne, ali ako ste zainteresirani pišite nam. 

Opis programa

Da bismo razumjeli Bibliju, moramo razumjeti i njezinu radnju, a biblijska je radnja priča o povijesti spasenja. To je priča o povijesti spasenja čovjeka koja se otkriva u povijesti po Božjem planu. Ako želimo da nam bude jasno ono što čitamo i ako želimo Bibliju primijeniti na svoje živote, moramo ju čitati iz srca Crkve. To uključuje razumijevanje zašto i kako bismo ju trebali čitati.

Na ovome putovanju proučavat ćemo svete saveze koje je Bog sklopio s ljudima u povijesti spasenja. Usmjerit ćemo se na Njegove starozavjetne saveze s Adamom, Noom, Abrahamom, Mojsijem i Davidom te ćemo vidjeti kako se svaki od tih saveza ispunio u novozavjetnom savezu koji je Bog sklopio sa svijetom preko Isusa Krista.

Također, za sve one koji nisu razumjeli Stari zavjet i nisu ga baš voljeli čitati, prijavite se – ovo je prilika da upoznamo Boga na novi način i da upoznamo crkvene dokumente koje do sada možda nismo imali prilike upoznati.

Zašto Povijest spasenja?

Tema ovog programa je SPASENJE – jedna od najvažnijih tema za svakog katolika.

Teme kojima ćemo se baviti:

Podijeli s prijateljima:

prijavi se

Ako te još nešto zanima vezano uz programe, molitvene susrete, Dom molitve, vjeru općenito ili pak nešto drugo, slobodno nam se javi!