fbpx

Eho projekt

povijest spasenja

Voditelj programa

Karlo Rapljan

Lokacija

Online - Zoom

Trajanje

13., 20. i 27. 6.

Termin

utorkom od 19 do 20:30

Kotizacija

za prijave do 31. 5. - 27 eura
za prijave nakon toga - 37 eura

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac i uplatiti kotizaciju kako biste osigurali svoje mjesto.

Opis programa

Da bismo razumjeli Bibliju, moramo razumjeti i njezinu radnju, a biblijska je radnja priča o povijesti spasenja. To je priča o povijesti spasenja čovjeka koja se otkriva u povijesti po Božjem planu. Ako želimo da nam bude jasno ono što čitamo i ako želimo Bibliju primijeniti na svoje živote, moramo ju čitati iz srca Crkve. To uključuje razumijevanje zašto i kako bismo ju trebali čitati.

Na ovome putovanju proučavat ćemo svete saveze koje je Bog sklopio s ljudima u povijesti spasenja. Usmjerit ćemo se na Njegove starozavjetne saveze s Adamom, Noom, Abrahamom, Mojsijem i Davidom te ćemo vidjeti kako se svaki od tih saveza ispunio u novozavjetnom savezu koji je Bog sklopio sa svijetom preko Isusa Krista.

Također, za sve one koji nisu razumjeli Stari zavjet i nisu ga baš voljeli čitati, prijavite se – ovo je prilika da upoznamo Boga na novi način i da upoznamo crkvene dokumente koje do sada možda nismo imali prilike upoznati.

Zašto Povijest spasenja?

Tema ovog programa je SPASENJE – jedna od najvažnijih tema za svakog katolika.

Teme kojima ćemo se baviti:

Podijeli s prijateljima:

prijavi se

Ako te još nešto zanima vezano uz programe, molitvene susrete, Dom molitve, vjeru općenito ili pak nešto drugo, slobodno nam se javi!